יבוא
יבוא פטריות טריות
היקפי יבוא הפטריות הטריות נמוכים מאד, וכיום אינן משפיעים על התנהלות הענף והשווקים, מבחינת היקף הייצור, רמת המחירים למגדל ולצרכן וכיו"ב. יבוא הפטריות הטריות מורכב ויקר באופן מובן, בשל ההכרח לשמור על טריות התוצרת. הפטריות מיובאות לארץ בהטסה ובתפזורת, ונארזות בארץ. הפטריה (שרובה ככולה מים) מאבדת מדי יום 5% ממשקלה, ויש קושי לשמור על רמת איכות מקבילה ליצור המקומי. לדברי מגדלים יבוא אינו כדאי כלכלית, ונדרש כמענה למחסור זמני בביקושים.
יבואני פטריות טריות הם רמו בן שושן ("מרינה"), ואורן ומירה קסלר, המייבאים כמויות קטנות מאד של פטריות שיטקי למסעדות יוקרה.
"מרינה" מייבאת מדי שנה ב"פיקים" של צריכה, בפסח ובשבועות. היבוא נעשה כדי לעמוד בהתחייבויות "מרינה" ללקוחות (בעיקר רשתות שיווק גדולות). יבוא נוסף מבוצע לעיתים ע"י מרינה בשל הגליות בתנובת הפטריות, שקשורה לדעת רמו בעיקר לאיכות הקומפוסט. בעיקר הוא מצביע על החודשים יוני-יולי בהם מוחלף הקש בחדש, כנקודות שבהן לעיתים יש מחסור זמני וצורך להיעזר בייבוא. גם לדברי "מרינה" היבוא עצמו אינו כדאי כלכלית, והיא רואה בו רק מכשיר לשמירת יציבות אספקה ומחירים, ומילוי התחייבויותיה. מפעל הקומפוסט החדש והשליטה המוחלטת באיכות ובאספקת הקומפוסט הירוק (שסופק לו כזכור לפני כן מ"קומפיט") – ימנעו את המחסור הזמני של פטריות טריות בשוק המקומי, ויחסכו בעתיד (לדעת רמו) מ"מרינה" את הצורך ביבוא בכלל.
יבוא פטריות משומרות
שוק נפרד ושונה במאפייניו. כפי שצוין, הצריכה לנפש של פטריות משומרות היא כ-2 ק"ג לנפש בשנה, וקיים ייבוא רב כמענה לביקוש זה. מייבאים את קופסאות השימורים בעיקר מהולנד וסין, שהינן יצרניות הפטריות הגדולות בעולם. רובו המכריע של היבוא ואולי אף כולו, הוא של פטריות שמפיניון.
יצוא
היקף יצוא הפטריות הטריות לחו"ל זעום בהיקפיו, בשל היעדר ברור של יתרון יחסי.
מחיר הפטריות בארץ גבוה או שקול למחיר בשווקי אירופה, ומחיר ההובלה היקרה הופך אותו לבלתי כדאי. אין ככל הידוע לנו כיום יצוא פטריות טריות שמפניון. בעבר היה קיים יצוא קטן של פטריות טריות מהזנים פורטבלו ופלאורוטוס. ע"פ פרסומי הלמ"ס כיום, אין כלל יצוא פטריות מישראל.
פינגבאק: cialis 20 mg daily use